[vc_row][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1522222833455{background-color: #edf3f4 !important;}” offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”12px”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”us_widget_area_meny”][vc_empty_space][us_single_image image=”444″ size=”full”][vc_empty_space height=”100px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Massage…

…har använts som behandlingsform sedan fem tusen år tillbaka i Kina och från början var det endast blinda som fick privilegiet att massera, eftersom de ansågs ha extra fin känslighet i fingrar och händer. Ordet massage (masah) härstammar från arabiskan och betyder knåda och forma. I början av 1800-talet lanserades massage i Sverige och idag är Svensk Klassisk Massage vida känt och har mycket gott rykte runt om i hela världen.

Massage påverkar det autonoma nervsystemet, blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar. Massage utlöser hormonet oxytocin, även kallat ”lugn-och-ro-hormon”. Med hjälp av massage minskar smärta, ökar koncentrationsförmågan, motverkas stress och spänningar och immunförsvaret stärks.

Så här går det till hos massören

Första gången du kommer till mig får du sitta ned en liten stund och fylla i en hälsodeklaration och vi går sedan igenom eventuella besvär tillsammans. För att göra en bra och säker behandling behöver massören få veta om du har några sjukdomar, skador, allergier eller äter någon medicin.

Sedan får du klä av dig i lugn och ro i behandlingsrummet och lägga dig på bänken. I vissa fall kan det ibland kännas bättre att få sittande massage. Du avgör själv hur mycket du tycker att det känns rätt att ta av dig. Du behåller alltid underkläder (kalsonger/trosor och bh) på dig. Massören bäddar om dig med stora badlakan så att du ligger varmt och skönt.

En behandling följer oftast ungefär samma mönster. Vid en klassisk ryggmassage ligger du på mage och massören börjar med din rygg och dina skulderblad. Därefter fortsätter massören med axlar och behandlingen avslutas med huvudet och nacken. Efter behandlingen får du en stunds vila och lite att dricka.

Behandlingen anpassas efter dina unika behov

Jag anpassar alltid behandlingen efter dina behov och önskemål. Berätta gärna hur du vill ha din massage. Upplever du att massören arbetar för mjukt eller för hårdhänt så säg det. Då kan vi ge dig den bästa behandlingen för just dig. Många brukar föredra känslan som ofta sammanfattas som ”ont-skönt”.

Efter behandlingen kan du känna dig lite trött och ”behagligt mosig” men du efter det snabbt pigg och välmående. Att fylla på med extra vätska och toalettbesök timmarna närmast efter massagen är viktigt. Detta är en effekt av cirkulationsökningen.

Vid vissa tillstånd och besvär bör man undvika massage. Det är så kallade kontraindikationer och är bland annat akuta inflammationer, skelettskador, feber och vissa sjukdomstillstånd. Har du exempelvis en förkylning på gång kan en massage trigga igång en feberreaktion, varför du bör undvika behandling tills du blir frisk. Kontakta mig om du är osäker om vad som gäller för dig.

Massören

Mitt verksamhetsområde omfattar att arbeta med massage och muskeltöjningar i:

•    Befrämjande syfte som stressreducering och avspänning/avslappning
•    Frigörande syfte för att avhjälpa hudsammanväxningar
•    Förebyggande syfte (mot sjukdom och skada) i framförallt rörelseapparaten
•    Behandlande syfte, vid olika sjukdomar och besvär

Minskar stress, spänningar och förebygger skador

En massör arbetar uteslutande med kroppens mjukdelsvävnader, det vill säga med muskler, hud och bindväv. Behandlingen sker genom att massören kombinerar massage- och muskeltöjningstekniker och eventuellt även ger träningsinstruktioner.

Källa: Cecilia of Sweden[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]